böcker om Metalldetektorer och Arkeologi

Här är två bra böcker om Metalldetektorer och Arkeologi

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Här är två bra böcker om Metalldetektorer och Arkeologi. Det finns inte mycket literatur om metalldetektorer på svenska, men desto mer på Engelska. Här är en bok på Engelska som täcker in, inte bara metallsökare utan en heldel annat också. Den Svenska boken om Metaller har blivit något av en bibel på sitt område och är mycket roande läsning.

Den svenska, ”Metaller Hantverkare och arkeologi” av Gustav Trotzig, kan man om man har tur, hitta på biblioteket, annars är den väl värd sitt pris i bokhandeln. Det är en mycket innehållsrik bok med det mesta om metaller och deras framställning. Om den uppfinningsrikedom och det hårda arbete som har krävts för att få fram metallen ur malmen. Dom flesta metaller som har använts till någon form av framställning täcks in och allt som är värt att veta om metaller, Framställning och användning finns med i denna bok.metaller-hantverkare-och-arkeologi 

Är man det minsta intresserad av historia så är boken en riktig juvel. Om man går med metalldetektor och hittar en massa mysko, oidentifierade metall föremål, så kan bilderna i denna bok ge ett hum om vad det kan vara. Den innehåller mycket bilder både på föremål och från framställning.

 

 

 

 

Alla har väl drömt om att hitta en skatt någonstans och i Brian Groves ”The Treasure Hunter’s Handbook” så går man igenom ett antal olika vägar att bedriva skattjakt. Boken täcker inte bara in metalldetektorer utan även en hel del andra sätt såsom prospektering efter guld, fosiljakt, leta ädelstenar, strandjakt, bottle digging eller dump digging, Bärnsten, mm. Den tar även upp sådant som hur en metalldetektor fungerar och tips när man köper och använder en detektor. Boken finns så vitt jag vet bara på engelska men med hyfsade engelska kunskaper är den inga problem att läsa med god behållning.the-treasure-hunters-handbook

Boken utgår givetvis från engelska förhållanden men det mesta är sådana tips och idéer som är applicerbara även i Sverige. Den är en bra introduktion till olika förslag på aktiviteter och beskriver både utrustning, platser och tillvägagångssätt. Dump digging eller bottle digging är intressant eftersom det är ett nästan okänt fenomen i Sverige, men som har stor potential att bli spännande även här.

Trevlig Läsning !

Posted in blog, Information
Taggar ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

19 + sexton =