Glöm inte detta när du går med Metalldetektor!

Inlägget innehåller  annonslänkar från Clas Ohlson

Det finns få saker som är så irriterande, som att komma ut på en detekteringsrunda och upptäcka att man har glömt något som man behöver. Du startar dagen glad i hågen, med ditt nykomna tillstånd, packar ner din metalldetektor och din pinpointer. För du kom väl ihåg din pinpointer? Hoppar in i bilen och susar iväg mot ditt mål, fältet som ska ge dig det stora fyndet. När du kommer fram och sätter igång upptäcker du att batteriet är lågt i din detektor eller i din pinpointer, tusan också. Och så klart har du inga extra batterier med dig.

Arg-man metallsökare

När du får din första fina signal och ska börja gräva så….. men va f.., du har glömt spaden. Du får helt enkelt krafsa med en pinne, det kan fungera om marken är mjuk och lös. Nu har du tur, och det kommer fram lite intressanta saker ur den uppkrafsade jorden. Det som är skräp lägger du i en ficka och dom spännande fynden i en annan. Du får lägga det i fickan efter som du har glömt att ta med någonting att stoppa fynden i. Det betyder att dina fickor snart är fulla med jord och grus, tillsammans med spik, skruvar, kapsyler och andra fynd.

comic-aarrghh

 

Om det är en solig dag och du har glömt en keps, så kan du räkna med att bränna pannan och huvudet. Efter en timme eller två så kan du vara säker på att du ger vad som helst för lite fika och kanske en smörgås. Stövlar behöver man också om man inte går på en gräsmatta förstås.

 

 Planera metallsökandet

Så vad kan man lära sig av denna sedelärande historia, som jag har upplevt ett antal gånger. Jo! att det är bra att tänka till lite innan man far iväg och kör igång med metallsökandet. Om man kommer ut och batteriet är helt slut så är det bara att vända hem igen. Om man är van att använda pinpointer och man har glömt den så är det lika illa, eller batterier till densamma.

 

glöm-inte detta-collage detektorist.se

 

Man klarar sig bra utan pinpointer på stranden, där man kan sila sanden lätt, men i vanlig jord är det fruktansvärt irriterande att få en bra indikation och sedan inte kunna hitta saken i hålet. Många detektorer har ju inbyggda pinpointers men har man grävt en plugg är den inte till mycket nytta. Då vill man ha en riktig pinpointer. Det är många som använder sandskopa när man går på stranden, för att sila fram fynden, så kom ihåg den också.

 

Det finns såklart färdiga fyndfickor att köpa från alla kända metalldetektor tillverkare, men en vanlig spikficka som man fäster i bältet tycker jag fungerar lika bra. Sandskopa har jag tillverkat av ett durkslag som jag har tagit upp hålen lite större i, det funkar hur bra som helst. Gör inte hålen för stora bara så att små saker som t.ex. örhängen eller småpengar slinker igenom.

Bäst som det regnar så kommer det en skur. Ta med regnskyddet till din detektor eller en plastpåse i fickan. Plastpåsen kan funka som regnskydd om det inte vräker ner, men då kanske man inte vill vara ute på fältet i alla fall. Det kan vara bra att ta med flera påsar så kan du sortera fynd och skräp som ska kastas direkt.

Tumme-upp-för-metallsökare

 

 

Posted in blog, Uncategorized
Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

sjutton + fyra =