Metalldetektor bäst i test

Metalldetektorer som är bäst i test

 Här är en lista på 12 olika metallsökare som ligger i topp i ”Metalldetektor bäst i test”. 4 i varje prisklass, så du hittar alltid en som passar dig.

Vilken metalldetektor är bäst i test? Att hitta den metalldetektor som är bäst i test kan vara en hel vetenskap. Jag har kolla på många olika tester runt omkring för att se vilken som kan räknas vara den metalldetektor som är bäst i test.

När man tittar på vilken metallsökare som är bäst så måste man givetvis ta några saker med i beräkningen. En sak är givetvis vilken nivå man pratar om rent ekonomiskt, alltså priset på detektorn. Man kan allmänt säga att man får vad man betalar för.

Leta Guld med metalldetektor

En annan faktor är vilket användningsområde som man avser att använda metalldetektorn till, om det är en bra allround detektor, en metalldetektor för guld sökning eller om det kanske är en modell som är avsedd att använda under vattnet vid t.ex. dykning.

Det är också så att alla tester är lite styrda av vilken detektor testaren säljer. Det är lätt hänt att den metallsökare som man själv säljer är den som får bäst, eller åtminstone ett bättre resultat, än den skulle ha fått i ett annat test.

piltavla-metalldetektor-bäst-i-test

Metallsökare i USA och Europa

Det kan också skilja en del mellan USA och Europa när man väljer metallsökare. Dels beror det på hur landskapet är beskaffat och vilka lokala traditioner man har av att använda metalldetektorer. Det finns ju mer öknar, stränder och guldförande land på vissa ställen, och då väljer man detektor efter det. Och dels beror det på den starka marknads andel som en del metalldetektor tillverkare har i respektive land.

Metalldetektor bäst i test?

Bästa metallsökarenAllmänt kan man säga att det är bäst att köpa en metalldetektor från ett etablerat märke. Det finns en uppsjö med kopior i dag som till utseende ser ut som kända märkes detektorer. Hur dom fungerar och vilken kvalité och garanti dom håller är lite svårt att veta. Så rekommendationen måste bli att hålla sig till ett etablerat märke. Håller man sig till ett någorlunda känt märke, så tycker jag inte att det finns någon metalldetektor som är dålig. Att välja rätt blir mer tycke och smak. Det är som att köpa bil, en del tycker si och andra tycker så. Om man läser på lite om att köpa metalldetektor så blir det lite lättare att veta vad man vill ha.

Man kan dela in detektorerna i tre olika klasser. Vilket prisspann man ska använda varierar, men såhär ser min indelning ut.

Instegsmodell

Den första är en instegsmodell. Det är en detektor som man kan börja med, som inte är alltför dyr men har en del inställningar. Fungerar fullt ut som metallsökare med dom flesta funktioner som man kan behöva. Väljer man en alltför billig modell med begränsade inställningsmöjligheter kan man tröttna om resultatet vid sökningarna inte blir tillräckligt bra. Det finns metallsökare som är billigare men priset bruka inte skilja så mycket att det lönar sig att köpa den billigaste modellen.

Mellanmodell

Nästa steg brukar vara en mellanmodell. Dessa detektorer är lite dyrare men har bättre prestanda och fler möjligheter att göra inställningar som passar det sökande som man gör. Det är på den här nivån som dom flesta riktigt ivriga hobby detektorister bruka börja och det brukar räcka ganska långt. För en normal hobby detektorist så passar en metallsökare från dom här två nivåer bra. Dom täcke i allmänhet in allt som man kan behöva av en metallsökare när det gäller inställningar och kvalité. En metalldetektor på mellannivå från en känd tillverkare kommer att täcka in alla dina behov.

Topmodell

megafon-metalldetektor-bäst-i-testSteget ovanför dessa två, är topp modeller som används mer eller mindre professionellt, men om man har råd och tycker att det är värt det, så ger dom ytterligare prestanda och precision till tidigare modeller.

Metallsökare för guld och dykning

Sedan kan man givetvis köpa detektorer som har speciella egenskaper och som passar för t.ex. guldletning eller dykning. När det gäller guld så är det ju så att alla detektorer reagerar på guld men det är alltid en fråga hur känslig den är för guldet och hur marken där man letar guld är beskaffad.

Det naturliga guldet som man hittar med metallsökare är ju oftast små små korn som kräver en del av detektorn. I guldförande marker kan det också behövas en hel del justeringar av ground balance innan man får till ett bra utslag på metallsökaren. Pratar vi bearbetat guld som ringar, örhängen och halsband så kommer du att hitta dom med en vanlig detektor.

Prisvärd metalldetektor bäst i test

metalldetektor-bäst-i-test-PokalOk, så för att gå till saken så har jag gjort en lista på de metalldetektorer som förekommer flest gånger i topp på olika sidor med tester ”metalldetektor bäst i test”. Hur man delar in detektorerna i olika grupper kan givetvis variera. Man kan börja från början med dyrare detektorer eller man kan börja med billigare.

Det kvittar kanske om man kallar en detektor instegs eller mellan modell, den här indelningen har jag gjort utifrån hur det brukar vara uppdelat. Jag rekommenderar att du söker runt efter bra erbjudanden. Ofta har man tidigare årsmodeller till bra priser, då är det bara att slå till. Tidigare modeller har oftast små, om ens några uppdateringar.Då kan du hitta en riktigt prisvärd detektor. Här finns mer information om att köpa metalldetektor

 

Metalldetektor och Pinpointer i paket

Om man inte har någon utrustning alls kan man titta på dom olika paketerbjudanden som finns. I ett paket brukar det finnas, en metalldetektor(såklart), en pinpointer, och lite kringutrustning som grävverktyg, förvaringsväska och liknande. Det blir ett bättre pris i paket än om du köper delarna var för sig.

Ta chansen att bli detektorist, du kommer garanterat att gilla det. Med lite tur kommer detektorn att betala sig själv. Och hittar du inget som är värt något i pengar så kommer du garanterat att ha kul och ha en spännande fritid.

 

Instegsmodell, metalldetektor bäst i test

Metallsökare på den här prisnivån är bra att börja med och ger dig tillräckligt med prestanda och precision så att sökandet är kul och givande. Köp en instegsmodell och börja hemma på tomten, eller din grannes tomt( du måste fråga om tillstånd😊). Du kommer att bli glatt överraskad av vad som finns under dina fötter.

Fisher F22

metalldetektor bäst i test Fisher-f22Fisher F22 är en uppgradering från den tidigare så populära F2 allround detektorn. Liten och kompakt elektronikdel som är väderbeständig, dvs den tål att användas utan extra skydd, även om det regnar. Har en triangulär sökspole för bättre separation och åtkomlighet. Sökspolen är vattentät. F22 har 3 söklägen förinställt plus ett läge för egen inställning. Söklägen är smycken, mynt och artefakter plus det fjärde där du kan spara dina egna inställningar. Arbetar med 4 olika toner för detektion. Målkoder anges på displayen med en 1-99 nummer plus en kod som går från fe(järn) till 9(silver). Förinställt värde på ground balance. Mer info och priser.

Funktioner

  • 3+1 söklägen: smycken, mynt, artefakter och egen inst.
  • väderbeständig
  • 4 olika toner för detektion
  • display med 1-99 mål ID.
 • triangulär sökspole

Divider-svart-tunn

Garrett Ace 200i

Garrett-Ace-200i

Från världsföretaget garrett kommer denna modell som är en efterföljare till den klassiska Ace 150. En lätt detektor, 1,2 kg, med bra prestanda och hög kvalite. Har det mesta man kan önska av en bra instegs detektor. Passar för både stora och små detektorister. Hamnar alltid bra i alla ”metalldetektor bäst i test”.  Mer info och priser.

Funktioner

  • Sökspole 23×15
  • Digital Display med 1-99 mål ID.
  • 3 söklägen: all metall, smycken, mynt
  • Hörlursuttag
  • Känslighet ställbar i 4 steg
  • Målmarkör i 5 steg
 • 3 steg djupindikator

Divider-svart-tunn

Teknetics Eurotec pro

Tecnetiks-Eurotec-Pro metalldetektor bäst i testEn mycket prisvärd detektor som är känd för bra sökdjup. En bra och funktionell instegsmodell. Med 20 cm sökspole eller den större 28 cm DD-sökspolen för ökat djup och precision. Mer info och priser.

Funktioner

  • Justerbar volym (1 – 20)
  • 3-toner ljud-ID
  • Djupindikator
  • Justerbar känslighet (1 – 10)
  • 5-segment djupindikator
  • Stor 2-siffrig numerisk mål-ID, nummer från 1-99
  • Snabb återhämtningshastighet
  • Järn Identifiering på display
  • Diskriminering Justering (1 – 79)
 • Pinpointer

Divider-svart-tunn

Bounty Hunter Quick Draw PRO

Bounty-Hunter metallsökareEn prisvärd och exakt detektor med enkel “start and go” inställning. Stor tydlig display med all information man behöver. Logisk och enkel att ställa in och arbeta med. Har en 25 cm vattentät sökspole i grundutförande. Mer info och priser.

Funktioner

  • 0-99 mål-ID-nummer
  • 9 mål`s ID kategori
  • tre tons audio på olika ID.
  • 3-segmentet grafisk måldjup
  • Notch – funktion (bortval av mål kategorier)
  • Pinpoint funktion
  • Justerbar känslighet
 • volymkontroll med 10 nivåer

Divider-svart-tunn

Mellanmodell

Detta är steget upp från instegs modellerna. Om man surfar runt och kollar priser så kan man hitta erbjudanden som gör att man kan få en mer avancerad modell för samma pris som en enklare modell.

Garrett Ace 300i

Garrett-Ace-300i metalldetektor bäst i testGarrett ace 300i är en utveckling från garretts 250 modell. Den har utvecklats på alla punkter med bättre detekterings förmåga, nytt ljudsystem, större sökspole, bättre järn upplösning. En detektor med hög kvalite och finish.(i) är en modell som är anpassad för internationella marknader. Mer info och priser.

Funktioner

  • Digital mål ID: 0 till 99 med målinformation
  • 18 x 25 cm (7 ”x 10”) vattentät sökspole
  • Högre frekvens (8 kHz) ger bättre känslighet för låga signaler
  • Justerbar frekvens för att eliminera störningar
  • Pinpointer och snabb återhämtning
  • Notch Discrimination: Ändra diskriminerings mönster.
  • Fem söksätt (plus Pinpoint)
  • Känslighet och Djup ställbar i 8 steg
 • indikator för måldjupet

Divider-svart-tunn

Fisher F44

Fisher-F44 metallsökare

En ny detektor i den populära F-serien med stor väderbeständig display. Trots många funktioner är det en perfekt  ”Turn On and Go” detektor. Både manuell och automatisk ground balance. Vattentät 29 cm sökspole med en form som ger ökad separation och sökdjup. Mer info och priser.

Funktioner

  • F44 har fem söklägen, smycken, mynt, artefakter, egen inst., all metal.
  • Både manuell och automatisk ground balance.
  • Justerbart järnljud så att du snabbt kan identifiera skräp.
  • 9 segments diskriminering på display.
  • F44 har fyra toner. bas, låg, medium och hög.
  • Känslighet och volym justerbar i 20 steg.
  • Mål id 1-99 steg
  • Väderbeständig elektronikbox.
 • Lätt 1,04 kg

Divider-svart-tunn

Minelab x-Terra 305

MinelabXterra 305

En högpresterande detektor till lågt pris, fylld med funktioner, funktionalitet och många inställningsalternativ. Minelab metalldetektorer är pålitliga och välbyggda av en veteran i metalldetektor branschen. Mer info och priser.

Funktioner

  • ground balance med manuell justering i 20 steg.
  • True Digital VFLEX-teknik – Ändra frekvens genom att byta spolar
  • Val av ett, två eller tre tons mål ID
  • volymjustering (0-10)
  • skarp tydlig display
  • 2 programmerbara program + all metal
  • “Noise Cancel” funktion som eliminerar elektromagnetisk störning
 • Pinpointer

Divider-svart-tunn

Bounty Hunter Platinum

Bounty-Hunter-Platinum

Denna detektor är toppmodellen i Bounty Hunters program. Bounty Hunter Platinum har den senaste innovativa tekniken inom diskriminering och superkänsliga sök spolar. Har enkla användarprogram och stor display och ligger i topp när det gäller avancerade funktioner utan att vara komplicerad att sköta.Har alla funktioner du någonsin kan behöva. Mer info och priser.

Funktioner

  • • Digitalt mål display på 0 till 99
  • Pinpointer
  • 8 stegs grafisk mål visning
  • fyra toners ljud,olika toner för olika objekt
  • unika identifikations nummer  genereras för varje mål.
  • Justerbar känslighet
  • Ground balance både Automatisk och Manuell.
  • Digital Notch diskriminering
 • Vattentät sökspole 20 cm.

Toppmodell

Ytterligare ett steg I prestanda. Dessa maskiner har allt man kan önska sig om man tänker på vanlig metallsökning i skog, mark och på stränder. Både sötvatten och saltvatten stränder. Gör skäl för benämningen ”metalldetektor bäst i test”.

Garrett AT Pro

Garrett-AT-Pro

Garrett AT Pro är en mycket kompetent detektor som täcker in alla områden av metallsökning både på land och i vatten. Sötvatten stränder och saltvatten stränder. Den är vattentät till 3 meters djup. Denna detektor har en ny och exklusiv Garrett-teknik som gör den idealisk för sökning efter mynt, reliker, smycken och till och med guld nuggets. Mer info och priser.

Funktioner

  • 6 olika sök program, 3 standard och 3 Pro.
  • 20 stegs digital diskriminerings visning
  • Automatisk eller manuell markbalans.
  • Känslighet och  Djupjustering i 8 steg
  • Pinpointer
  • High-Res Iron Diskriminering
  • Digital mål ID 0-99
  • Audio Tone ID i 3 nivåer
 • Garrett DD sökspole

Divider-svart-tunn

Teknetics T2

Teknetics-T2

Det här är en högpresterande multifunktions metalldetektor av professionell kvalitet från Teknetics. T2-serien är i en klass för sig när det gäller dess förmåga att eliminera mineralisering. Lättare att lära sig att använda och ställa in än detektorer av motsvarande prestanda nivå. Mer info och priser.

Funktioner

  • Stor LCD-skärm med 0-99 Numeriskt Target ID
  • Kontinuerlig ground control.
  • 5 Förinställda ton alternativ
  • linjär volymjustering
  • pinpointer
  • DD sökspole 28 cm vattentät
  • dubbla diskriminerings filter
 • Enkelt användargränssnitt

Divider-svart-tunn

Makro Multi Kruzer

Makro-Multi-Kruzer

Macro Multi-Kruzer är den senaste modellen från Macro Metaldetectors. En multifrekvens metalldetektor med val av tre olika frekvenser: 5kHz, 14 kHz och 19kHz, vilket gör Multi-Kruzer till en detektor optimerad för alla typer av sökområden. Makro Multi-Kruzer är 100% vattentät ner till 5 meter.  fungerar optimalt och stabilt även i mycket mineraliserade jordar. En toppmodern detektor för alla områden. Mer ifo och priser.

Funktioner

 • snabba signalhastighet  sk. Recovery Speed
 • 6 sökprogram Gen (All Metal), 2 Tone, 3 Tone, 4 Tone, Beach, Deep
 • Avancerad “Beach Mode”
 • Trådlösa hörlurar ingår
 • Inbyggt laddbart batteri ca 19 timmars drift
 • Lätt och balanserad 1,4 kg
 • Vattentät till 5 meter
 • Ground balance automatisk och manuell
 • Mål ID 0-99
 • pinpointer

Divider-svart-tunn

Fisher F75

Fisher-F75 metalldetektor bäst i test

Fisher F75 är Fisher Labs “top of the line” maskin, med bättre djup, mera mål separation än någon tidigare modell. En stor display ger översikt över alla funktioner och finesser. F75 täcker in alla sökområden från sötvatten stränder och saltvatten stränder till mineraliserad mark och guld nuggets. Mer info och priser.

Funktioner

  • utökad målseparation
  • LCD skärm med 0-99 Numerisk mål ID
  • Double-Filter Discrimination
  • Trigger aktiverad FASTGRAB ™ Ground Balance
  • Dubbel-D 28 cm vattensäker Sökspole
  • Känslighet ställbar 1-99
  • pinpointer
  • Notch diskriminering
 • Separat järn ton kontroll 4 nivåer