Bästa handskar för magnetfiske

Bra handskar vid magnetfiske

Att hitta Bästa handskar för magnetfiske är inte så svårt. Det ska vara handskar som framför allt skyddar dina händer, men som också fungerar att jobba i.

Magnetfiske kallas det när man söker efter föremål i vattnet med hjälp av en stark magnet (neodym magnet) som är fäst i ett rep. Fynden vid magnet fiske kan bestå av allt från mopeder och cyklar till mynt, verktyg och som i dom flesta fall, blandat skrot. 

Magnetfiske är en populär hobby

I många länder har magnetfiske blivit en stor hobby och på senare tid har det även blivit populärt i dom nordiska länderna.  Det är en spännande kombination av miljöarbete och skattsökning.

Det är enkelt att komma igång med också, det enda som behövs är en stark magnet, ett rep och ett par bra handskar. Och så nånstans att vara och fiska givetvis, inga andra förkunskaper behövs. Här får du lite Tips om Magnetfiske.

Divider-svart-tunn

Skydda händerna 🛑

Kasta i magneten, dra, och se vad du får upp. Men efter som du inte vet vad du får upp och hur skicket på det du får upp är, så är det viktigt med ett par bra handskar. I princip allt du får upp är rostigt, vasst och taggigt, så att skydda händerna är prio ett.

Bästa handskar för magnetfiske

Här på sidan finns några handskar som kommer att fungera bra vid magnet fiske. Även om du har handskar som är vattentäta kommer dom oundvikligen att bli blöta i alla fall, så ta med ett extra par att byta med.

Divider-svart-tunn

Sammanfattning: Bästa handskar för magnetfiske

Vi kan vara överens om att bra handskar är viktigt i magnetfiske, om du gör illa dina händer kan din dag med magnetfiske snabbt vara slut. Därför bör du satsa på ett par handskar med säkert grepp, som är  slitstarka och som skyddar händerna. Du kommer att hantera skarpa och vassa föremål hela tiden när du magnetfiskar. Bra handskar behövs också när du är ute med din metalldetektor. Eller om du letar GULD.

Köp ett par handskar av bra kvalitè och njut av magnetfiske utan att riskera att skada dig själv. Har du barn med på fisketuren, så kom ihåg att dom också behöver lämpliga handskar.

Lycka till !