Metalldetektor vattentät / dykning

kvinna dyker Metalldetektor vattentät

Innehåller affiliatelänkar från Zeejuu & Amazon

Metalldetektor vattentät och för dykning

Att använda metalldetektor i vattnet och även under dykning, har de senaste åren blivit både enklare och billigare. Det har kommit flera modeller till överkomligt pris. Det finns både vanliga metalldetektorer som fungerar i vattnet och sådana som är speciellt framtagna för att användas i vatten och vid dykning. Dom flesta vanliga metallsökare har en sökspole som är nedsänkbara en bit i vattnet. Det brukar räcka för att söka på ner till 30 – 40 cm djup.

Vattentät sökspole

Du får kolla i instruktionen hur långt nedsänkningen sträcker sig. Det vanliga är att du kan sänka ner hela sökspolen och en bit upp på stången som håller sökspolen. Den känsliga delen är elektronikboxen, känsligheten här skiljer sig lite mellan olika modeller, men överlag så gäller att vara lite försiktig så att det inte kommer in vatten i elektroniken. 

Använd regnskydd

En del detektorer är byggda med väderskydd för att klara regn och rusk. Annars om du detekterar ute i regn är det rekommenderat att du använder ett skydd avsett för just den detektorn. Det gäller givetvis om du har en vanlig metallsökare som inte är avsedd för undervattensbruk.

Till sidan Köpa Metalldetektor.

Undervattens detektorer

dykare med metalldetektor Metalldetektor vattentät

När det gäller metalldetektorer avsedda för bruk i vatten så finns det 2 typer. Dels finns det detektorer som är avsedda för dykning. Och även om tekniken oftast är den samma under skalet så är dom kanske inte dom mest praktiska att använda på land. 

Sen finns det en annan grupp som är en kombination av undervattens och land detektor. Dom fungerar bra både på land och i vatten och är nog det bästa alternativet för vanliga allround detektorister om du kommer att använda detektorn mycket i vattnet.

Metalldetektor för dykning

Det finns ett antal detektorer som är avsedda att användas som metalldetektor i vattnet. Både lite billigare som passar hobby detektorister och dyrare som är avsedda för folk som har dykning som yrke.

Priset varierar givetvis därefter. Om du vet med dig att du kommer att använda metalldetektor både på land och i vattnet så kan det vara en god ide att titta på en som klarar båda uppgifterna.


QUEST SCUBA TECTOR

En undervattens detektor vattentät till 60 meter. Uppladdningsbart batteri. Arbetar med 95 KHz – Puls induktion. Ljud och vibration. Enkel inställning och användning. Fungerar lika bra på land. Mer Info.


GXT Undervattens Detektor

Indikerar med vibration och ljus och är vattentät till 30 meter. Det borde räcka för dom flesta. Ta med den på badsemestern, kanske den rentav betalar hela resan. Mer Info.


Nokta Makro PulseDive 2-i-1

Nokta Makro PulseDive 2-i-1 är både pinpointer & dykdetektor. På land en effektiv pinpointer och på stranden eller i vattnet en perfekt undervattens detektor. Pulsinduktionsteknik. Vattentät till 60 meter. Integrerad trådlös modul. Levereras med förvaringslåda, säkerhetskabel, mm. MER INFO.

För både land och vatten

Lite större än dom rena dyk detektorerna är detektorer som är avsedda att användas på både land och i vattnet. En bra mix om du behöver en metalldetektor som fungerar i princip överallt. Går du mycket på stränder så är det här dom ultimata maskinerna. Du behöver aldrig vara rädd för att detektorn ska bli förstörd utan kan koncentrera dig på att hitta fina fynd.

Nokta Makro Kruzer

Nokta Makro Kruzer använder en arbetsfrekvens på 14 kHz och är en detektor optimerad för alla typer av sökområden. Är vattentät ner till 5 meters djup. Macro Cruiser inkluderar 2.4. GHz-headset. Trådlösa hörlurar med utmärkt ljudkvalitet och ingen fördröjning i svarstid. MER INFO.


Quest Q35 multifrekvens

En annan prisvärd detektor som passar för sökning i vattnet är Quest Q35 metalldetektor. Den är vattentät till 5 meter och passar lika bra i vattnet som på land med samma fina resultat. Nyutvecklad 28 x 23 cm Turbo DD RaptorX-sökspole för ännu mer djup och bättre responstider. MER INFO.


Garrett AT MAX metalldetektor

Garrett AT MAX

Garrett AT MAX  är en av Garretts mest mångsidiga och avancerade VLF-maskiner. Vattentät upp till 3 m djup. Har ökat detektions djup, inbyggd trådlös Z-Lynk-teknik (Sex gånger snabbare än Bluetooth) och många andra nya förbättringar. MER INFO.


Scuba Tector Pro

Scuba Tector Pro har en dubbelt så stor sökspolen som vanliga dykdetektorer. OLED-display och adapter för montering av förlängning så den kan användas som strand- & land detektor. Fälls enkelt och snabbt ihop så att den kan bäras i en väska, endast 6 x 25 cm ihopfälld. Perfekt för många många roliga och spännande upplevelser på stranden och i vattnet. MER INFO.