metalldetektor bäst i test

Metalldetektor-bäst-i-test

Metalldetektor som är bäst i test

 Här är en lista på 12 olika metallsökare som ligger i topp i ”Metalldetektor bäst i test”. 4 i varje prisklass, så du hittar alltid en som passar dig.

Vilken metalldetektor är bäst i test? Att hitta den metalldetektor som är bäst i test kan vara en hel vetenskap. Jag har kolla på många olika tester runt omkring för att se vilken som kan räknas vara den metalldetektor som är bäst i test.

När man tittar på vilken metallsökare som är bäst så måste man givetvis ta några saker med i beräkningen. En sak är givetvis vilken nivå man pratar om rent ekonomiskt, alltså priset på detektorn. Man kan allmänt säga att man får vad man betalar för.

Leta Guld med metalldetektor

En annan faktor är vilket användningsområde som man avser att använda metalldetektorn till, om det är en bra allround detektor, en metalldetektor för guld sökning eller om det kanske är en modell som är avsedd att använda under vattnet vid t.ex. dykning.

Det är också så att alla tester är lite styrda av vilken detektor testaren säljer. Det är lätt hänt att den metallsökare som man själv säljer är den som får bäst, eller åtminstone ett bättre resultat, än den skulle ha fått i ett annat test.

piltavla-metalldetektor-bäst-i-test

Metallsökare i USA och Europa

Det kan också skilja en del mellan USA och Europa när man väljer metallsökare. Dels beror det på hur landskapet är beskaffat och vilka lokala traditioner man har av att använda metalldetektorer. Det finns ju mer öknar, stränder och guldförande land på vissa ställen, och då väljer man detektor efter det. Och dels beror det på den starka marknads andel som en del metalldetektor tillverkare har i respektive land.

Metalldetektor bäst i test?

Bästa metallsökaren

Allmänt kan man säga att det är bäst att köpa en metalldetektor från ett etablerat märke. Det finns en uppsjö med kopior i dag som till utseende ser ut som kända märkes detektorer. Hur dom fungerar och vilken kvalité och garanti dom håller är lite svårt att veta. Så rekommendationen måste bli att hålla sig till ett etablerat märke. Håller man sig till ett någorlunda känt märke, så tycker jag inte att det finns någon metalldetektor som är dålig. Att välja rätt blir mer tycke och smak. Det är som att köpa bil, en del tycker si och andra tycker så. Om man läser på lite om att köpa metalldetektor så blir det lite lättare att veta vad man vill ha.

Man kan dela in detektorerna i tre olika klasser. Vilket prisspann man ska använda varierar, men såhär ser min indelning ut.

Instegsmodell

Den första är en instegsmodell. Det är en detektor som du kan börja med, som inte är alltför dyr men har en del inställningar. Fungerar fullt ut som metallsökare med dom flesta funktioner som man kan behöva. Väljer du en alltför billig modell med begränsade inställningsmöjligheter kan du tröttna om resultatet vid sökningarna inte blir tillräckligt bra. Det finns metallsökare som är billigare men priset bruka inte skilja så mycket att det lönar sig att köpa den billigaste modellen.

Mellanmodell ⭐⭐

Nästa steg brukar vara en mellanmodell. Dessa detektorer är lite dyrare men har bättre prestanda och fler möjligheter att göra inställningar som passar det sökande som du gör. Det är på den här nivån som dom flesta riktigt ivriga hobby detektorister bruka börja och det brukar räcka ganska långt. För en normal hobby detektorist så passar en metallsökare från dom här två nivåer bra. Dom täcke i allmänhet in allt som du kan behöva av en metallsökare när det gäller inställningar och kvalité. En metalldetektor på mellannivå från en känd tillverkare kommer att täcka in alla dina behov.

Topmodellerna ⭐⭐⭐

megafon-metalldetektor-bäst-i-test

Steget ovanför dessa två, är topp modeller som används mer eller mindre professionellt. Detektorerna här har inget pristak, men dom som finns med är sånna som kan användas av hobby detektorister. Så om du har råd och tycker att det är värt det, så ger dom ytterligare prestanda och precision till tidigare modeller.

Metallsökare för guld och dykning

Sedan kan man givetvis köpa detektorer som har speciella egenskaper och som passar för t.ex. guldletning eller dykning. När det gäller guld så är det ju så att alla detektorer reagerar på guld men det är alltid en fråga hur känslig den är för guldet och hur marken där man letar guld är beskaffad.

Det naturliga guldet som man hittar med metallsökare är ju oftast små små korn som kräver en del av detektorn. I guldförande marker kan det också behövas en hel del justeringar av ground balance innan man får till ett bra utslag på metallsökaren. Pratar vi bearbetat guld som ringar, örhängen och halsband så kommer du att hitta dom med en vanlig detektor.

Prisvärd metalldetektor bäst i test

metalldetektor-bäst-i-test-Pokal

Ok, så för att gå till saken så har jag gjort en lista på de metalldetektorer som förekommer flest gånger i topp på olika sidor med tester ”metalldetektor bäst i test”. Hur man delar in detektorerna i olika grupper kan givetvis variera. Man kan börja från början med dyrare detektorer eller man kan börja med billigare.

Det kvittar kanske om man kallar en detektor instegs eller mellan modell, den här indelningen har jag gjort utifrån hur det brukar vara uppdelat. Jag rekommenderar att du söker runt efter bra erbjudanden. Ofta har man tidigare årsmodeller till bra priser, då är det bara att slå till. Tidigare modeller har oftast små, om ens några uppdateringar.Då kan du hitta en riktigt prisvärd detektor. Här finns mer information om att köpa metalldetektor

Metalldetektor och Pinpointer i paket

Om man inte har någon utrustning alls kan man titta på dom olika paketerbjudanden som finns. I ett paket brukar det finnas, en metalldetektor(såklart), en pinpointer, och lite kringutrustning som grävverktyg, förvaringsväska och liknande. Det blir ett bättre pris i paket än om du köper delarna var för sig.

Ta chansen att bli detektorist, du kommer garanterat att gilla det. Med lite tur kommer detektorn att betala sig själv. Och hittar du inget som är värt något i pengar så kommer du garanterat att ha en kul och spännande fritid.

Instegsmodell Metalldetektor bäst i test

Metallsökare på den här prisnivån är bra att börja med och ger dig tillräckligt med prestanda och precision så att sökandet är kul och givande. Köp en instegsmodell och börja hemma på tomten, eller din grannes tomt( du måste fråga om tillstånd😊). Du kommer att bli glatt överraskad av vad som finns under dina fötter.

Fisher F22

metalldetektor bäst i test Fisher-f22

Fisher F22 En uppgradering från den tidigare populära F2 allround detektorn. Kompakt väderbeständig elektronikdel. Triangulär sökspole för bättre separation och åtkomlighet. Sökspolen är vattentät. 3 söklägen, plus ett för egen inställning. Arbetar med 4 olika toner för detektion. Målkoder anges med 1-99 plus en kod som går från fe(järn) till 9(silver). Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Garrett Ace 250

Garrett Ace 250 Från världsföretaget Garrett kommer denna modell som är en efterföljare till den klassiska Ace 150. En lätt detektor, 1,2 kg, med bra prestanda och hög kvalite. Har det mesta man kan önska av en bra instegs detektor. Passar för både stora och små detektorister. Hamnar alltid bra i alla ”metalldetektor bäst i test”.  Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Teknetics Eurotec pro

Tecnetiks-Eurotec-Pro metalldetektor bäst i test

Teknetics Eurotec pro En mycket prisvärd detektor som är känd för bra sökdjup. En bra och funktionell instegsmodell. Med 20 cm sökspole eller den större 28 cm DD-sökspolen för ökat djup och precision. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Bounty Hunter Quick Draw PRO

Bounty-Hunter metallsökare

En prisvärd och exakt detektor med enkel “start and go” inställning. Stor tydlig display med all information man behöver. Logisk och enkel att ställa in och arbeta med. Har en 25 cm vattentät sökspole. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Mellanmodeller ⭐⭐ Metalldetektor bäst i test

Detta är steget upp från instegs modellerna. Om man surfar runt och kollar priser så kan man hitta erbjudanden som gör att man kan få en mer avancerad modell för samma pris som en enklare modell.

Garrett Ace 300i

Garrett-Ace-300i metalldetektor bäst i test

Garrett ace 300i är en utveckling från garretts 250 modell. Den har utvecklats på alla punkter med bättre detekterings förmåga, nytt ljudsystem, större sökspole, bättre järn upplösning. (i) är en modell som är anpassad för internationella marknader. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Fisher F44

Fisher-F44 metallsökare

Fisher F44 En detektor i F-serien med stor väderbeständig display. Trots många funktioner är det en perfekt  ”Turn On and Go” detektor. Manuell och automatisk ground balance. Vattentät 29 cm sökspole med en form som ger ökad separation och sökdjup. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Minelab Vanquish 440

Minelab Vanquish 440 Högpresterande detektor till lågt pris, fylld med funktioner, funktionalitet och många inställningsalternativ. Minelab metalldetektorer är pålitliga och välbyggda av en veteran i metalldetektor branschen. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Bounty Hunter Platinum

Bounty-Hunter-Platinum

Bounty Hunter Platinum Toppmodellen i Bounty Hunters program. Har den senaste innovativa tekniken inom diskriminering och superkänsliga sökspolar. Enkla användarprogram och stor display. Avancerade funktioner utan att vara komplicerad. Har alla funktioner du någonsin kan behöva. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Toppmodeller ⭐⭐⭐ Metalldetektor bäst i test

Ytterligare ett steg I prestanda. Dessa maskiner har allt man kan önska sig om man tänker på vanlig metallsökning i skog, mark och på stränder. Både sötvatten och saltvatten stränder. Gör skäl för benämningen ”Metalldetektor bäst i test”.

Garrett AT Pro

Garrett-AT-Pro på metalldetektor bäst i test

Garrett AT Pro Täcker in alla områden av metallsökning både på land och i vatten. Sötvatten stränder och saltvatten stränder. Den är vattentät till 3 meters djup. Har en ny och exklusiv Garrett-teknik som gör den idealisk för sökning efter mynt, reliker, smycken och till och med guld nuggets. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Teknetics T2

Teknetics T2 En högpresterande multifunktions metalldetektor av professionell kvalitet från Teknetics. T2-serien är i en klass för sig när det gäller dess förmåga att eliminera mineralisering. Lättare att lära sig att använda och ställa in än detektorer av motsvarande prestanda nivå. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Makro Multi Kruzer

metalldetektor bäst i test Makro-Multi-Kruzer

Macro Multi-Kruzer är den senaste modellen från Macro Metaldetectors. En multifrekvens metalldetektor, tre olika frekvenser: 5kHz, 14 kHz och 19kHz, gör Multi-Kruzer till en detektor optimerad för alla typer av sökområden. Makro Multi-Kruzer är 100% vattentät ner till 5 meter. En toppmodern detektor för alla områden. Mer info och priser.

Divider-svart-tunn

Fisher F75

Fisher-F75 metalldetektor bäst i test

Fisher F75 är Fisher Labs “top of the line” maskin, med bättre djup, mera målseparation. Stor display ger översikt över alla funktioner och finesser. F75 täcker in alla sökområden i vatten och på land. . Mer info och priser.