Magnetfiske tips

Magnetfiske tips

Denna guide ”Magnetfiske tips” ger dig nĂ„gra tips du kan behöva veta om denna roliga hobby. Förhoppningsvis Ă€r nĂ„gra tips nya för dig och sparar dig tid och energi. Detta Ă€r nĂ„gra av de saker jag har lĂ€rt mig i mitt magnetfiske. Som alla utomhusaktiviteter, se till att du tar med lĂ€mpliga redskap för att fĂ„ ut mesta möjliga av upplevelsen.

Magnetfiske Ă€r en spĂ€nnande och billig utomhus hobby som alla kan delta i och ha kul med. Du upplever spĂ€nningen i jakten pĂ„ vad ditt nĂ€sta fynd blir. Och fĂ„r kĂ€nna sensationen av att dra upp en skatt ur vattnet. Även om skatten kanske inte har sĂ„ stort vĂ€rde sĂ„ kommer upplevelsen att vara betalning nog.

SÄ lÄt oss komma igÄng med att hitta undervattens skatter och med nÄgra magnetfiske tips pÄ vÀgen.

Magnetfiske tips

Hinkar, lÄdor och burkar

Du behöver nÄgot för att lÀgga dina magnetfiske fynd i. Ta med nÄgra hinkar och lÄdor för transport och förvaring. Ta med en hink för att samla skrÀp i ocksÄ, det kommer att bli en hel del sÄnt. NÀr magneterna och repen Àr vÄta och leriga, Àr en hink en perfekt plats att förvara dem i. En eller ett par smÄ  plastbehÄllare för förvaring av smÄ föremÄl som fiskekrokar, spikar och andra metallbitar Àr bra att ha.

StÀda upp efter dig

Kom ihÄg att stÀda upp efter dig i slutet av dagen, ta skrÀp med dig, slÀng inte tillbaka det i vattnet. Snygga till dÀr du har varit om du har dragit upp vass och jord pÄ stranden. Magnetfiske kan vara ett smutsigt arbete, ha nÄgot att torka av hÀnderna och skatten med, en gammal handduk till exempel. En liten borste kan vara bra att ha, sÄ du kan borsta ren magneten och eventuella fynd.

Magnetfiske tips icon

För stark neodymmagnet

Slösa inte pengar pÄ en för kraftfull magnet, en magnet som Àr för stark att hantera. Om en magnet Àr för stark kommer du att fÄ kÀmpa för att fÄ loss den frÄn dina fynd. Om en riktigt stark magneten kopplar perfekt till nÄgon som sitter fast i botten kanske du inte kan fÄ tillbaka den. Bra att börja med Dubbelsidig 240 kg.

Magnetfiske tips icon

Magnetfiske handskar

AnvÀnd ett par bra handskar som hÄller hÀnderna sÀkra och varma. NÀr du stÀndigt kastar och drar i repet kommer det att slita pÄ hÀnderna, sÄ rejÀla handskar Àr alltid bra att ha. Du kommer att hantera vass och rostig metall i vad som kan vara smutsigt och kallt vatten. DÀrför behöver du bra handskar nÀr du magnetfiskar. De tenderar att bli vÄta Àven om de Àr vattentÀta, sÄ ta med ett extra par.

Magnetfiske tips icon

En bra krok

En krok pÄ en stÄng eller rep, kommer att vara till hjÀlp nÀr du drar in tunga föremÄl och nÀr du lyfter stora saker. Om du kÀnner att det finns nÄgot stort pÄ botten kan du alltid kasta i din krok i vattnet och försöka dra in föremÄlet med den. Eller om din magnet fastnar i nÄgot stort eller om den inte fÄr ett bra grepp kan en krok hjÀlpa till.

Multitool eller kniv

Det finns mÄnga situationer nÀr en kniv eller ett multitool kommer till nytta nÀr du Àr ute pÄ magnetfiske. T.ex klippa av fiskelinor och ogrÀs som fastnar i repet och magneten. I vÀrsta fall kanske du mÄste klippa av repet för att rÀdda det, om magneten Àr ohjÀlpt fast nÄgonstans pÄ botten.

Magnetfiske till sist

Alla kan njuta av magnetfiske, gammal och ung. Det Àr lÀtt att komma igÄng, billigt och roligt. Du kan hitta spÀnnande föremÄl, och det ger timmar av utomhus glÀdje. Kanske hittar du nÄgot riktigt spÀnnande som vi kommer att fÄ se pÄ nÀtet eller YouTube.

LYCKA TILL!

Tumme-upp-för-metallsökare