Böcker om Metalldetektorer och Arkeologi

Bra böcker om Metalldetektorer och skattjakt

Här är några böcker om Metalldetektorer och olika typer av skattjakt. Böcker som inte bara ger nyttig information och fakta utan även inspirerar till egna utflykter på fälten och i skogen. Kanske en av dom här böckerna ger dig inspiration till att hitta nästa stora vikingaskatt i Sverige. Det finns inte mycket literatur om metalldetektorer på svenska, men desto mer på Engelska. Så om du läser Engelska böcker så finns det massor att välja på. Här kommer ett smakprov på böcker, god läsning!!

Inlägget Innehåller Affiliate länkar till Amazon

Alla har väl drömt om att hitta en skatt någonstans och i Brian Groves ”The Treasure Hunter’s Handbook” så går man igenom ett antal olika vägar att bedriva skattjakt. Boken täcker inte bara in metalldetektorer utan även en hel del andra sätt såsom prospektering efter guld, fosiljakt, leta ädelstenar, strandjakt, bottle digging eller dump digging, Bärnsten, mm. Boken utgår från engelska förhållanden men det mesta är sådana tips och idéer som är applicerbara även på Sverige.


A beginners guide Böcker om Metalldetektorer

Metal Detecting:A Beginner’s Guide Det finns en hel värld av skatter precis under dina fötter. Den här boken visar hur du kommer åt skatterna. Boken har över 200 sidor värdefull information om metalldetektering och skattjakt. Lär dig hur du hittar bättre fynd genom att: förstå metalldetektering från grunden, vilka detektorer som fungerar bäst, annan utrustning du behöver, identifiera fynd,  mm,mm.


42 True Tales & Tips for finding more Treasure Är en bra guidebok att läsa när man överväger att köpa en metalldetektor av vilken modell som helst. Du får tips som sparar tid, ansträngning och pengar och hjälper dig att undvika dyra misstag som många gör när de börjar metalldetektera. Genom att följa tipsen i den här boken borde det inte dröja för länge innan du också kan hitta en skatt som är tillräckligt värdefull för att den ska betala för din metalldetektor! Bra råd om metalldetektering för alla åldrar.


Metal detecting handbook Böcker om Metalldetektorer

The Metal Detecting Handbook– Innehåller det mesta du behöver veta inom området. Allt ifrån hur du väljer din första metalldetektor till var och hur du hittar begravda skatter. Skattjägaren Mark Smith delar med sig av sina hemligheter och personliga berättelser om framgång. Både nybörjare och veteraner kommer att hitta massor av användbar information i den här boken.


Metal detecting for gold book Böcker om Metalldetektorer

Metal Detecting for GOLDDet är din tur att hitta Guldet som har gömt sig i många år. Boken kommer att ge dig insikter som andra guld prospektörer önskar att de hade. Visar både enklare och mer avancerade knep för att bli att bli effektivare med din Gulddetektor. Olika typer av guldfyndigheter, Geologiskaledtrådar” som indikerar guld, mm. Fokus är på Amerikanska områden, men tipsen fungerar överallt.

Trevlig Läsning !