Garrett Metalldetektor

Garrett Metalldetektor

Garrett Metal Detectors, en av världens största tillverkare av metalldetektorer. Uppkomst och vilka detektorer och tillbehör som Garrett tillverkar och säljer i dag.

Garrett metalldetektor är ett Amerikansk bolag, baserat i Texas, som säljer och tillverkar metalldetektorer. Charles Garrett hade ett förflutet som ingenjör inom geoteknik. När han hyrde de metalldetektorer som då fanns tillgängliga tyckte han att dom inte passade för sitt syfte och att dom kunde göras bättre. Så Garrett metalldetektorer startades 1964 av Eleanor och Charles Garrett i Garland Texas.

Garrett Metallsökare

Han insåg tidigt att hans detektorer var tvungna att ha bättre sökprestanda än sina konkurrenter för att kunna konkurrera. På väg till dagens Garrett metalldetektorer har Garrett kommit upp med en mängd innovationer som har patenterats. Innovationer som har gjort att Garrett idag är ett av dom största och mest välkända metalldetektor märken som finns.
Än idag så finns fabriken och tillverkningen kvar i Garland Texas. Men en mängd återförsäljare finns världen runt.

Sport, Security, Military metalldetektorer

Det finns idag 3 stycken avdelningar inom Garrett. En militär avdelning, som tillverkar utrustning för sökning efter minor och liknande. En avdelning för säkerhet och industri där man har till exempel inpasserings detektorer på flygplatser, byggnader och industrier. Och en avdelning för sport och hobby där man hittar Metalldetektorer för hobbyverksamhet, pinpointers och allt annat som hör till.

Guldvaskning hos Garrett

Dom har inte bara metallsökare utan har vaskpannor och utrustning  för guldletning och prospektering också och video och böcker om hur du letar Guld.

Garret sport division har inte bara detektorer och pinpointers utan har i princip allt som har med metallsökning att göra. Där finns kläder, grävutrustning, väskor, böcker, videor mm.

Flera av metalldetektorerna finns i 2 utföranden, en för den Amerikanska marknaden och en för den internationella marknaden, den internationella symboliseras av ett (i) i märkes beteckningen. Det som skiljer brukar mest vara mindre saker som till exempel graderingen av djupet från amerikanska mått till cm.

Garrett ACE metalldetektorer

Storsäljarna idag i hobby kategorin är ACE serien. ACE detektorerna är mycket spridda och har blivit lite av standard för många hobby detektorister. Det är metallsökare som har funnits med flera år och har utvecklats hela tiden. Det är bra prissatta och kompetenta detektorer som passar dom flesta. En bra start för en hobby detektorist. Läs mer på Köpa Metalldetektor.

ACE 200i : Den billigaste, men fortfarande en komplett, bra detektor.

ACE 300i : Som 200i, men med fler inställningar och mera kraft.

ACE 400i : Toppmodellen av ACE detektorerna, har det mesta du kan behöva för hobbyändamål, och lite till.

Garrett ACE på Amazon

Garrett AT Metalldetektor

I nästa steg av Garretts detektorer finns dom så kallade “All-Terrain Detectors”. Metallsökare som är som namnet antyder gjorda för att klara det mesta inom sitt område.

AT MAX : En trådlös, vattensäker detektor som klarar det mesta. Fixar både salt och sötvatten.

AT Gold : Som namnet antyder inriktad på att söka guld, på land eller i vatten.

AT Pro International : En detektor som täcker in all sökning, på land och i vatten.

Garrett AT Detektorer på Amazon

Specialinriktade detektorer

Garrett har även flera specialinriktade detektorer av professionell kvalite. Kostar en hel del men som är bland det bästa som finns på marknaden.

Garrett ATX : ATX är en avancerad puls induktions detektor, som är mycket populär för att söka guld med eller på salvattenstränder. Den är också vattentät till 3 meters djup.

GTI 2500 : En avancerad land detektor

Sea Hunter Mark II : Är en PI detektor för dykning. Populär bland dykande skattletare.

Mer Garrett detektorer på Amazon

Garrett manualer och video

Här finns samtliga Garretts manualer att ladda ner i pdf format på Garretts hemsida. Dom finns på flera språk och både för dom Amerikanska modellerna och internationella modellerna.

På sida finns förutom manualer mycket annat lärorikt att läsa och se. Till exempel instruktionsvideor.