Magnetfiske bästa platsen

Bästa platsen för magnetfiske fynd

Var är bästa platsen för magnetfiske? Om du ska ha en chans att hitta nåt kul och spännande?

Det första är också det uppenbara, gå dit folk är eller har varit, platser där folk har ägnat sig åt olika aktiviteter. Du kan prova vilket vatten som helst, men chansen att hitta något ökar om du följer några enkla råd.

I städer och byar med en lång historia är oftast bästa platsen för magnetfiske. De flesta platser har vattendrag som sjöar, floder, dammar, bäckar eller brunnar. I princip kan du hitta något i varje vattendrag, även på de mest överraskande platser. 

Områden som är rika på historia ger bättre fynd när du magnetfiskar. De kan ha färre saker, men kvaliteten kan vara högre.

Tumme-upp-för-metallsökare

Nära städer och byar

Stad ikon bästa platsen för magnetfiske

Närheten till större samhällen innebär att det har varit mer aktivitet och trafik i området. Och därmed har fler saker fallit eller kastats i vattnet. Det behöver inte vara en viktig plats idag, men var det för kanske hundra eller tvåhundra år sedan.

Runt broar

Broar är populära platser för magnetfiske. De mest produktiva platserna är broar där många har passerat. Ofta finns det broar som har varit flitigt trafikerade, men som idag ligger mer eller mindre öde.Saker har avsiktligt eller oavsiktligt tappats i vattnet på sådana ställen.

Hamnar och bryggor

Hamn ikon bästa platsen för magnetfiske

Historiskt sett har det varit mycket aktivitet runt hamnar och bryggor. Aktiviteter som har fått många saker att hamna i vattnet, frivilligt eller ofrivilligt. Titta på gamla kartor så kanske du hittar en gammal hamn eller brygga som är borta idag.

Runt historiska platser

historiska platser har många fynd samlats under ytan. Om platsen är av stor historisk betydelse är det kanske inte tillåtet med magnet fiske. Återigen är gamla kartor intressanta att studera. Men även nyare kartor kan ge ledtrådar till bra ställen.

Badhus och badsjöar

Badhus ikon bästa platsen för magnetfiske

På populära badplatser finns det i allmänhet många saker att hitta. Oftast är det nyare saker som är lättast att hitta där. Men det kan vara en badplats som har varit populär i hundratals år och då kan det vara riktigt gamla saker under ytan. 

Nära gamla vägar och vadställen

Det är enkelt att kasta saker från vägen ut i vattnet. Om det har pågått i några hundra år har en hel del samlats på botten. Finns det ett vattendrag som går längs med eller under en gammal väg, kan du vara säker på att en hel del saker har hamnat i vattnet. 

Det finns ofta ställen i åar och bäckar som har vadställen. Ställen där man gick över innan det fanns någon bra bro i området. Hittar man ett vadställe som har varit använt länge kan det vara en riktig guldgruva av gamla fynd.

Vid gamla kvarnar och brunnar

Pil ikon brunnar bästa platsen för magnetfiske

Om du hittar en gammal brunn, så prova att släppa ner magneten där. Genom åren har en hel del saker försvunnit ner i gamla brunnar, avsiktligt eller oavsiktligt. Det kanske är en önskebrunn.

På många platser intill vattendrag har det stått kvarnar. Kvarnarnas plats har frekventeras av människor i hundratals år och mycket material har hamnat i vattnet vid kvarnen.

Hitta bästa platsen för magnetfiske fynd

Internet är perfekt för att hitta platser. Spendera ett par timmar på att undersöka dina lokala områden. Sök efter gamla kartor online för att visa gamla broar, bryggor, badhus och så vidare, platser som nu kan vara borta och glömda. Även bostadshus och andra byggnader som har legat invid vattendrag är intressanta att utforska.

Mer om magnetfiske här ➡️