Metalldetektor hittar största guldklimpen

Den största guldklimpen

Har du någonsin provat att hitta Guld med metalldetektor? Om du har det är det troligt att du hittade mycket annat, spik, skruvar, burkar,kedjor osv. men inget guld. Det är utan tvekan svårt att hitta naturligt förekommande guld med en metalldetektor. Men kanske det här fyndet kan ge dig lite motivation att fortsätta jakten.

Boot of Cortez är Största Guldnugget.

 största guldklimpen Boot of Cortez

År 1989 hittade en Guldletare som använde en metalldetektor en guldklimp som vägde nästan 13 kg! Klimpen grävdes upp i Sonoraöknen i Mexiko, cirka 100 mil söder om Arizona-gränsen. På grund av sin speciella form, som liknar en känga, fick den namnet Boot of Cortez.

Guld i Mexiko

Mexiko är rikt på guld och andra värdefulla mineraler. Och det finns några stora gruvor för guldbrytning i Mexiko som producerar betydande mängder guld. Men Mexiko är också mycket mindre undersökt än många andra områden. Det hårda torra ökenklimatet begränsar möjligheterna till undersökning och prospektering. Avsaknaden av vatten i området gör att den enda och bästa möjligheten är att undersöka med metalldetektor eller så kallad torrvaskning. Så många områden återstår att undersöka grundligt.

Största guldklimpen är sällsynt samlarobjekt

En Guldnugget som Boot of Cortez är exceptionellt sällsynt. I själva verket är det den största befintliga guldklimpen som hittats på västra halvklotet! Det har funnits några större nuggets som hittades under den tidiga guldrushens dagar, men de har alla smälts ner och sålts. Den är nästan 3 kg större än den 2: a största klimp som har hittats, som hittades vid en gruva i Alaska.

Söka med Gulddetektor

Guldklimpar som Boot of Cortez är mycket eftertraktade av samlare, om inte annat så för att dom är extremt sällsynta.  De flesta stora guldklimpar som hittas idag, hittas med hjälp av en metalldetektor. Anledningen är enkel, Gulddetektorer är utformade för att hitta guld och med en detektor kan du snabbt och effektivt täcka mycket mark. 

Upphittaren av Cortez Boot använde bara en billig metalldetektor från Radio Shack. Idag finns det bättre alternativ och metalldetektorer avsedda för just Guldletning. Metalldetektorer som Nokta|Makro Kruzer Gold eller MINELAB guld monster 1000, har visat sig kunna hitta guld över hela världen.

Det finns massor av andra stora Guldnuggets där ute som väntar på att bli hittade. Så vem hittar nästa Boot of Cortez? Blir det du?