metalldetektorfynd wwII

Metalldetektorfynd från andra världskriget

Innehåller reklamlänkar från Amazon

Metalldetektorfynd från wwII är en speciell kategori av metalldetektering, som för många är det ett av de mest spännande områdena av metalldetektor hobbyn. Andra världskriget ligger inte alltför långt tillbaka i tiden så många av föremålen är fortfarande i bra skick. På vissa platser behöver man inte ens en metalldetektor, utan fynden ligger löst på marken fortfarande. Detta gäller förstås främst på klippor och stenig mark. Men även i vissa skogsområden kan fynd hittas direkt på marken.

På många platser i Europa finns det områden, väl lämpade för denna typ av skattjakt. Det kan vara slagfält, kaserner, stränder, vägar eller nästan vad som helst. Varhelst krig och människor har funnits har de lämnat bakom sig metallföremål som nu kan hittas med en metalldetektor. Eftersom kriget drog fram över så gott som hela Europa så finns det troligen väldigt många platser som ännu inte har blivit undersökta med metallsökare. Militären drog ju inte fram bara efter vägarna utan befann sig på alla fält och i skogarna.

Divider-svart-tunn

Köpa Metalldetektor ✔️

Divider-svart-tunn

Friends Hunting For WW2 Artifacts Make A Deadly Discovery

Bält Spänne metalldetektorfynd wwII

“At first, the two friends weren’t sure who had owned these guns and explosives… but then they found this German crest. The text, which was in German, read: Meine ehre ist treue. That translated roughly in English to “My honor is loyalty.”

Läs mer på Boredomtherapy.com

Divider-svart-tunn

Metalldetektor fynd från D-Day Normandie

Stränderna i frankrike är ett sådant ställe som kan vara intressant för detektorister. En av de största invasionerna någonsin ägde ju rum på stränderna i Normandie. Vi har ju alla hört talas om D-Day och stränderna som användes. Det är visserligen lagligt att metalldetektera på franska stränder men du ska vara medveten om att flera franska stränder är utsedda till krigsgravar och får inte sökas på med metalldetektor. Märk väl att hela regionen Normandie är strikt reglerad när det gäller metalldetektorer och alla fynd av historisk betydelse måste rapporteras till lokala myndigheter. Så har du planer på att åka till franska stränder för att söka med metalldetektor, så ta reda på var och hur du får söka.

ammunition metalldetektorfynd wwII

Öststaterna och metalldetektorfynd från WW2

I forna öststater är letandet med metalldetektor efter fynd från andra världskriget en utbredd sysselsättning. Inte alltid sedd med blida ögon av myndigheter. När andra världskriget tog slut kasserades stora mängder vapen, skjutvapen och ammunition och kastades i  vattendrag istället för att transporteras till militära lager. Att söka i floder, bäckar och åar efter reliker från kriget har visat sig vara mycket produktivt.

Battlefield bounty hunters: the detectorists of eastern Europe

“The men are among the thousands of detectorists across eastern Europe hunting for relics of the Red Army, the Third Reich and Imperial Russia. Beneath ploughed field and remote woodland is buried treasure from a turbulent, vanishing past. Even today, the war dead lie in these lands. Sometimes bodies are found.”

Läs hela reportaget på TheGuardian.com

Divider-svart-tunn till metalldetektorfynd wwII

Metalldetektorfynd från WW2 finns kvar

Gammal hjälm metalldetektorfynd wwII

Områden som idag verkar lugna och idylliska, med skogar och ängar kan ha varit ett inferno av krig och eld för några decennier sedan. Med en metalldetektor kan man hitta spåren efter de människor som deltog i denna galenskap. Tyvärr inte bara oskyldiga saker utan även ammunition och sprängämnen som fortfarande efter lång tid kan vara farliga. Så det gäller att vara försiktig om man sticker spaden i ett slagfält i Europa.