Sandskopa & Metalldetektor

En sandskopa och en metalldetektor hittar GULD på stranden

En sandskopa att använda på stranden gör att du kan hitta dom mest fantastiska fynd. Allt ifrån kapsyler, tältpinnar och ölringar till silver och guld smycken. För att inte tala om alla mynt som tappas på badstranden. Mynt är kanske det vanligaste du hittar på stranden, både gamla och nyare. Har du sen en metalldetektor så går det ännu fortare att hitta fina fynd.

Sandskopa metall
MER INFO

Att människor har tappat ringar och halsband på badstranden är inget ovanligt. Kanske har du själv gjort det, varit och badat en dag och när du har kommit hem upptäckt att din ring eller ett halsband är borta. Klockor som försvinner på stranden är heller inte ovanligt.

Strand med klenoder och skatter

Bäst är det givetvis att söka på stränder som är populära och där massor av människor tillbringar sommaren. Men det finns ofta badställen och stränder som en gång var populära men som numera är i princip övergivna. Kanske kan du leta upp nåt gammalt ställe som nu är övergivet genom kartor eller nån bok om lokal historia. Längre tillbaka så reste man inte flera mil för att komma till en bra badstrand utan man valde en plats på nära håll. Så finns det en älv eller sjö i närheten där du bor så har det säkert funnits ett populärt badställe där. Det är där dina fynd, klenoder och skatter finns. 

Sandskopa hittar smycken på grunt vatten

Sandskopa plast
MER INFO

Att hitta nåt litet i sanden som man tappar är ju som bekant svårt om inte omöjligt. Det här gäller inte bara på själva stranden utan i än större grad några meter ut från stranden. Det är på lite grundare vatten som man kan göra riktiga fynd med en skopa och en metalldetektor. Det är ofta här man leker och busar som mest och därför är det vanligt att man tappar smycken och liknande här.

Tappar du en ring eller ett örhänge på en meters djup kan det vara näst intill omöjligt att hitta det, om du inte kan dyka ner och leta i sanden. Det är här den fiffiga sandskopan kommer in. 

Sandskopa för Beachcombing

En sandskopa kan du använda inte bara som metalldetektorist utan annars också. Det finns en hobby som kallas “Beachcombing” som går ut på att man letar på stränder utan nåt annat än en skopa och spade. Man kammar av stränderna efter fynd som har tappats eller glömts i sanden. på stora stränder är det åtskilligt som kommer bort varje år. I beachcombing är det också vanligt att man letar stenar och fossiler, det kräver givetvis att stranden har en speciell geologi som passar letandet.

Med sand skopan kan du effektivt sila fram vad som gömmer sig i sanden. Kombinerar du sandskopan med en metalldetektor så har du garanterat en vinnande kombination. Då blir sanden till GULD.

Sandskopa finns både av plast och metall och vill du vara riktigt bekväm finns den med skaft också så att du inte behöver ligga på knä för att sila sanden.

Lycka till med sand silandet 👍