Vaska Guld med Vaskränna

Med en vaskränna kan du vaska Guld både snabbare och effektivare. Köp en av alla modeller som finns eller bygg din egen. Vaskrännor som alla hittar GULD.

Vaska Guld med Vaskränna

Alla som har provat att vaska guld vet att det är en kul och spännande sysselsättning. För varje panna som du går igenom så finns chansen att du ska hitta ett litet korn, en liten guld nugget som kommer att förgylla hela din dag.

Och även om den ekonomiska vinsten troligen är ganska liten så är det hela tiden en spännande och intressant sysselsättning. Och vem vet, kanske kan det första kornet vara början på en större fyndighet. Läs mer: Hitta GULD i Sverige

Visar 3 olika vaskrännor och några guldnuggets

Vaskränna är Effektivare på att Hitta Guld

Ett annat sätt att vaska Guld på, och som är ett steg upp i effektivitet från en vaskpanna, är att använda en vaskränna för att fånga Guldet.Principen för att fånga Guldet i en vaskränna är samma som i en vaskpanna, eller som det är i en naturlig bäck, nämligen att det tunga Guldet av gravitationen sjunker till botten och då kan separeras från det andra gruset och sanden. Svenska GULD kartan.

Visar var man kan placera sin Vaskränna
visar var Guldet samlas i bäcken

Många Varianter på Guldvaskrännor

Vaskrännan kan vara smal,kanske bara några centimeter eller flera meter bred, som dom rännor som man ser på olika Guldgrävar program på TV. Men principen att fånga Guldet är ungefär densamma. Läs om: Utrustning för Guldvaskning,Bygga egen Vaskränna för Guld.

Många bygger sin egen utrustning, tex vaskrännor. Det finns lika många modeller som det finns byggare. Man kan bygga med pump och motor eller man kan bygga lite enklare med en ränna som man lägger i rinnande vatten och låter vattenströmmen vaska guldet.

Då behöver du bara sitta i ena änden och fylla på med sand och grus,(förhoppningsvis med mycket guld i) och se på när guldet vaskas fram😁 .

Vaskränna med motor och pump
Vaskränna liggande i vattnet