Bra-billig-metalldetektor

Bra billig metalldetektor

Innehåller affiliatelänkar från Teknikmagasinet,Kjell&Company,Zeejuu

Det finns inte så många som säljer en bra billig metalldetektor i Sverige men det finns några stycken trots allt. I England och i många andra länder i Europa kan man räkna med att det finns en återförsäljare i nästan varje stad. I Sverige är det vår restriktiva tillstånds givning som gör att det inte är så stor marknad. Sen har vi ju en ganska begränsad tid under året som det är möjligt att gå ute med metalldetektor. I alla fall om man vill ha behagligt väder. Om du nu vill prova på om det är något för dig att bli detektorist, och det är jag säker på att det är, så behöver det inte kosta skjortan.  

Guld och Silver detektor

Köp en bra billig metalldetektor och prova en sommar, jag tror att du kommer få mersmak. Speciellt om du hittar något spännande. Alla metalldetektorer hittar alla metaller, inklusive Guld och Silver, så kanske gör du ett riktigt skattfynd. Hittar någonting det gör du alltid. Du kommer att bli förvånad vad du kan hitta bara på din gård eller gräsmatta. Köp inte den allra billigaste utan ta en som det finns lite möjlighet att justera och ställa in för bättre upplevelse och flera fynd. Dom flesta detektorer i den här prisklassen är det bara att starta upp och sätta i gång att söka med. Men det finns också lite möjligheter att justera sökandet när man börjar lära sig lite om tekniken.

Metalldetektor i Danmark

Hos våra grannar i Danmark har man helt andra förutsättningar för att använda metalldetektorer. Lagstiftningen är mera liberal mot metalldetektorister och söksäsongen är längre. Därmed finns ett större utbud av leverantörer och försäljnings ställen.

På Zeejuu har man ett brett utbud av detektorer och tillbehör i alla prisklasser, allt till mycket bra pris, låga fraktkostnader och snabb säker leverans. Här är några av deras bra billiga metalldetektorer. Detektorer som ger en bra start på din bana som detektorist till ett riktigt bra pris.

Bounty Hunter Tracker IV 

BOUNTY-HUNTER-TRACKER-IV

Bounty hunter är en är en mycket prisvärd detektor. Det är en Amerikansk metallsökare som är en av dom mest sålda modellerna i USA. Analog visning av utslag. Automatisk groundcontrol. 8″ utbytbar, vattentät sökspole. Den är lätt att använda och komma igång med, en perfekt instegs detektor. Mer Info.

Fisher F11

Fisher-F11

Från en av världens största tillverkare av metalldetektorer kommer F11. Fisher F11 är en avancerad metalldetektor men användarvänlig och lättanvänd. Den första metalldetektorn i Fishers F-serie. F11 har 3 förinställda sökmode. 6 inställbara nivåer av känslighet och volym. 3 toners målindikering. Displayen visar sökträffar i 9 olika steg. 7” vattentät sökspole. Mer Info.

Bra billig metalldetektor

Metalldetektor Kjell & Company

Kjell & company har ett par metalldetektorer i den billigare prisklassen, men som duger bra för dom som inte har bestäm sig för att bli detektorist, utan bara vill prova på, eller som har tappat någonting som man vill leta reda på.

Den billigaste är CS100 Metalldetektor. En enkel metallsökare som fungerar bra under gynnsamma förhållanden. Dom billigare modellerna brukar fungera helt okey för att hitta saker som inte ligger för djupt. Också när man inte behöver diskriminering mellan olika fynd utan man gräver nästan allt. Ska man hitta guld till exempel så får man gräva på alla signaler, nästan. Den har vattentät spole och hörlursuttag.

 Prisvärd metalldetektor

Nästa steg är CS 400, som är en mera avancerad metalldetektor. Här finns flera inställnings möjligheter. Bland annat Groundbalance, känslighet, volym och en detaljerad display med diskriminering. Vattentät sökspole och uttag för hörlurar.

metalldetektor från Teknikmagasinet

Metalldetektor Teknikmagasinet

Teknikmagasinet har också metallsökare. Den billigaste, GC-1061, som kallas för instegsmodell är nog mest en Metalldetektor för barn. En bra present till ett barn, dom blir väldigt förtjusta i skattjakt. Men köper du en detektor till barnet så är det lika bra att du köper en till dig själv också, för du kommer inte att få låna deras.

Nästa modell heter GC-1013. Den ger möjlighet till inställningar av känslighet, diskrimination, volym mm. Har tre olika ljud för olika metaller. Modellen ovanför denna heter GC-1032. 23 cm stor vattentät sökspole. Inställningar för diskrimination, volym, känslighet.

Bra  billig metallsökare

Toppmodellen på Teknikmagasinet heter GC-1035. Den har alla vanliga inställningar, såsom diskriminering, känslighet, volym. Söktalriken är 22 cm och vattentät. Tre olika ljud för olika metaller. Den här har jag tidigare haft själv, och den räckte bra till i flera år.

Om du vill ta ett litet steg till i prestanda så finns det massor att välja på. På sidan Köpa Metalldetektor kan du läsa lite tips om vad du mer kan tänka på när du ska köpa metalldetektor. Där har jag listat några fler modeller metallsökare som är steget upp i prestanda men inte mycket dyrare. Dessa modeller ger en helt annan möjlighet att anpassa sitt sökande efter olika miljöer och områden.