Bra platser för metalldetektor

Bra platser för att söka med metalldetektor!

Var finns bra platser för att söka med metalldetektor? Det enkla svaret är, överallt.

Det finns ju begränsningar för var du får vara och söka , men bortsett från dom ställena är det upp till din fantasi att hitta bra platser att undersöka. När du letar efter ställen för metalldetektering kan det bästa vara att starta med en klassiker, nämligen kartor. Kartor och speciellt gamla kartor kan vara en riktig guldgruva när det gäller sökning med metalldetektor.

Gamla kartor och Google Maps

Gammal-karta platser för metalldetektor

Google Maps och Gamla kartor är två av de mest värdefulla verktygen när du letar efter ställen att detektera. Google maps kan hjälpa dig att hitta tex gamla stigar, platser där byggnader har stått, gamla vattendrag och så vidare. Men även andra gamla kartor kan visa dig till intressanta platser. Ha dock koll på var det är tillåtet att gå med metalldetektor så att du inte hamnar på något område som är forn skyddat. Och som alltid gäller det att ha tillstånd.

Google Earth – Google Maps

Bra platser för din metalldetektor!

Ok! så här har jag samlat några platser som är naturligt att börja med. Det täcker nog in det mesta av det vanliga sökandet. Men studerar du gamla och nya kartor så kan du hitta riktigt bra ställen som kanske är helt glömda eller övergivna idag. Ute på tomma fältet eller mitt i skogen kan det ha stått byggnader och bostäder som av olika skäl har blivit övergivna och lämnade. Ställen som idag kan ha flera spännande fynd liggande i marken. Och om inte du hittar ställena och gräver upp fynden, vem ska då göra det? Lycka till med sökandet!

Det är bra att ha en vass grävkniv!

Divider-svart-tunn

Här är en Bra Grävkniv från Amazon ▶️

Divider-svart-tunn

Bästa platserna för skattjakt med en metalldetektor

Åkrar

Åker

Åkrar och jordbruksmark är förmodligen dom mest populära platserna att detektera. De flesta stora fynden, mynten och upptäckterna har hittats här. Fält som är plöjda och är vanligtvis mycket enkla att gräva i. När ett område plöjs förs klenoderna med jämna mellanrum upp närmare ytan. Men en negativ sak är att jordbruksmaskinerna ganska ofta har skadat fynden som ligger i marken. Därför borde myndigheterna vara mån om att upptäckterna hittas så snart som möjligt och vara generösare med tillstånd. Vid metalldetektering på privata mark måste du få ägarens tillstånd.

Offentliga parker och parkytor

Park platser för metalldetektor

Offentliga parker och parkytor är bra platser för metalldetektering. Sådana platser har använts för många olika offentliga evenemang, som mässor, konserter, cirkus, dans och så vidare. Om du kan få tillstånd på en sån plats, tänk på var människor har uppehållit sig. Kanske under ett stort träd där de har setat, runt bänkar, nära gungorna, längs vandringsleder. Du kan göra många bra fynd i parker. Du måste dock få tillstånd från kommunen.

Stranden

Strand platser för metalldetektor

Det är vanligtvis ganska lätt att få tillstånd för att använda metalldetektor på stranden. Om du bor nära en strand är det ett bra ställe att börja på. Stränder är ett perfekt ställe att gå med detektor på, tänk på alla strandaktiviteter genom åren. Människor springer runt, lägger sig ner, hoppar, spelar, gräver. Massor med saker som har tappats ur fickor, handdukar, påsar och väskor. Ringar, halsband och och örhängen glider av utan att ägaren märker det. Sen ligger det där och väntar på att du ska hitta det. Leta en bit ut i vattnet också det är där dom flesta sakerna ramlar av och blir liggande, dolda under vatten och sand.

Hitta dina fynd enkelt med en skopa!

Divider-svart-tunn

Trädgårdar

Trädgårds handske för platser för metalldetektor

Din trädgård eller någon väns trädgård är bra ställen att börja testa din utrustning. Att vänja dig att känna igen toner och inställningar. Trädgårdar kan vara fulla av fascinerande skatter, mynt, leksaker och andra föremål. Är det en gammal trädgård kan det vara riktigt gamla saker som dyker upp. Runt husgrunden, vid gamla träd eller brunnar, perfekta ställen att leta på.

Stigar och skog

Blomma till platser för metalldetektor

Stigar och promenadvägar är också bra ställen att leta på. Människor har kanske under många år gått på stigarna och många stigar har funnits i hundratals år. Kan finnas både nyare och gamla upptäckter att göra. Kom ihåg att agera ansvarsfullt och få tillstånd.

Mer om Metalldetektering

Lycka till med din skattjakt!