köpa pinpointer-olika pinpointers

Köpa Pinpointer

 innehåller affiliatelänkar Från Amazon

En Pinpointer är ett av de viktigaste verktygen för alla detektorister. Det är en liten detektor för snabb upptäckt av små metallfynd. När man väl har börjat använda en pinpointer så förstår man inte att man har kunnat klara sej utan en sån tidigare. Att köpa pinpointer gör ditt letande betydligt enklare och snabbare.

Om man bara går med metalldetektor på en sand strand kan man klara sej utan, eftersom det är lätt att sila igenom sanden, efter det som gett utslag, men vid all annan grävning är den ett absolut måste. Man kan säga att vad man än hittat och i vilken jord eller lera,det än må vara så har föremålet antagit samma färg och struktur som den omgivande jorden.

Om man gräver utan pinpointer så kan man få undersöka varenda liten jordklump som kommer upp ur hålet. När man använder pinpointer kan man finna den exakta positionen av fyndet så att man inte skadar det när man gräver.

Metalldetektor med pinpointer

Många metalldetektorer har en inbyggd pinpointer, men det är inte samma sak  som en handhållen modell. Med pinpointern på metalldetektorn kan man inte  söka nere i hålet på samma sätt som med en riktig pinpointer. Har du en pinpointer så kan hålet grävas minimalt och dom flesta modeller är det bara att trycka igång och använda utan några som helst inställningar.

Dom senaste åren har det kommit många nya modeller och vilken man ska välja är en smaksak. Dom flesta större metalldetektor tillverkare har egna pinpointers nuförtiden. Ofta kan man få ett bra pris om man köper ett paket med både metalldetektor och pinpointer.

Fisher F-Puls

F-pulse-Köpa pinpointerNyhet från världens största tillverkareav metalldetektorer och pinpointers. En pinpointer med den senaste pulsinduktion tekniken. Fungerar lika bra i salt som sötvatten. Ljud och vibration. LED belysning. 3 känslighets nivåer. ”Lost mode” och automatisk avstängning. Vattentät till 2 meter. Större detektions område. Nytt slitstarkt material. Bälteshållare. Mer Info.

Divider-svart-tunn

Garrett Pro Pointer II

Garrett-Pro-Pointer-IIGarrett Pro Pointer II. Ljud och vibration. 360° detektionsområde. Innbygd LED lampa, Skrapblad, Bälteshållare. En slitstark klassiker bland pinpointers. Mer info.

Divider-svart-tunn

Teknetics Tek-Point

tekpoint_PinpointerEn ny pinpointer från Teknetics med pulsinduktion som ger en mera exakt detektering än VLF tekniken. Extra känslig för små föremål. Vattentät till 2 meter. Ljud och vibration. LED belysning. Extra starkt material i tillverkningen. ”Lost mode” och automatisk avstängning. Bälteshållare. Mer info.

Divider-svart-tunn

Whites Bullseye-TRX

Bullseye-TRX-PinpointerWhites Bullseye-TRX-Pinpointer Ljud och vibration, Automatisk groundbalance Vattentät till 3 meter, bra batteri livsläng. Mer info.

 Divider-svart-tunn

 Makro Pointer

makro-pointerEn pinpointer med 360 graders detektion. Ljud och vibrationer. Stark led lampa. Justering av känslighet. Levereras med bälteshållare, 2 extra hylsor och en fyndpåse. Mer info.

Divider-svart-tunn

Pinpointer under vattnet

En del pinpointers har en sida som är formad som ett skrapblad, vilket kan vara bra om man ska böka omkring mycket med den.Det finns olika grader av vattentålighet, från sådana som tål att användas i blöt jord och sand till dom som kan användas under vattnet. Så om du vill ha en liten metallsökare som du ska dyka med, så titta på alternativet att välja en vattentät pinpointer. Skaffa en hållare också så är den lätt att komma åt och sitter säkert i bältet.

Här är ett inlägg med några tips om att använda Metalldetektor och pinpointer under vattnet.

Kom ihåg att ta med nya batterier när du tar med den ut i skog och mark, det är mycket irriterande att komma ut och upptäcka att batteriet är slut. Det är lätt att glömma sin pointer i gräset när man går vidare efter att man grävt ett hål. Att fästa den vid bältet eller vid hållaren med en tråd är därför en bra ide. En stark och lysande färg gör också att det är lättare att hitta den, om man trots allt förlägger den. 

Pinpointer-under-vattnet

Att tänka på när du köper PINPOINTER

 

  • Lättanvänd, på/av eller med inställnings möjligheter.
  • Vattentät eller åtminstone säker mot regn och fukt.
  • Robust så den håller att böka omkring med.
  • Ljudsignal, vibration eller båda.
  • Om den behöver ljus, en del har en lysdiod i skaftet.
  • Lätt att byta batteri.
  • Hur den förvaras, hållare.
  • Köp ett etablerat märke, så kommer du bli nöjd.

Lycka Till!