Hörlurar för metalldetektor

Hörlurar till metalldetektor

Nästan alla Metalldetektorer idag har uttag för Hörlurar. Ett uttag som så gott som alltid är ett vanligt uttag som passar vilka hörlurar som helst. På senare modeller har det också blivit allt vanligare med trådlös överföring till hörlurar. En del metalldetektorer, oftast lite dyrare modeller, brukar levereras med hörlurar.

Hörlurar bra vid havet

Hörlurar kan vara till hjälp, särskilt när du använder detektorn i en bullrig miljö. På en blåsig strand med mycket vågor har jag märkt att det gör stor skillnad när jag använder hörlurar mot att jag går utan. Det blir betydligt lättare att urskilja toner och nyanser som gör att man finner fler fina fynd

Kan jag använda mina vanliga hörlurar vid metalldetektering?

Ja du kan använda vanliga hörlurar till din metalldetektor. Kolla bara så att kontakten passar, annars får du använda en adapter plugg.

Kommer användningen av hörlurar att öka batteritiden?

Hörlurar är ett bra tillbehör för metalldetektering. Att använda hörlurar gör också att du sparar batteri i din detektor eftersom du inte använder högtalaren. Strömmen som krävs för att driva hörlurar är betydligt mindre än den som krävs för att driva högtalaren. Nu är ju högtalarna bara en del av elektroniken som drar ström men med hjälp av hörlurar kan du få betydligt bättre batteritid på detektorn.

Hörlurar  till metalldetektor

AVlink med volymkontrol

Pris hos Amazon ▶

Hörlurar för  metalldetektor

Avlink MSH40

Pris hos Amazon ▶

Trådlösa Hörlurar

När det gäller vanliga trådlösa hörlurar rekommenderas det dock inte att du använder dem för metalldetektering. Den vanliga Bluetooth överföringen har en liten fördröjning som kan bli mycket frustrerande när din sökspole hinner passera målet i marken innan du får en signal. När du spelar musik tex. märker du inte skillnaden i överföring men om du svingar en detektor kommer du att märka den.

Trådlösa hörlurar speciellt för metalldetektorer

Nu finns det trådlösa överföringar speciellt framtagna för metalldetektering som har en minimal fördröjning i överföringen och som fungerar bra. Fördröjningen är så liten att du inte kommer att märka den. När du idag köper en detektor som är förberedd för trådlösa hörlurar så har den implementerat tekniken som gör att du får trådlös överföring med obetydlig fördröjning.

Ett flertal större tillverkare har kommit ut med egna lösningar som passar även till detektorer som från början inte var avsedda att använda trådlösa hörlurar.

ZeeJuu finns några system med trådlösa hörlurar som är framtagna speciellt för metalldetektorer. Bla Deteknix WA Lite som kan anpassas till dom flesta detektorer. Även för detektorer som inte är trådlösa som standard.

Har din detektor bra volymkontroll?

Det är bra att köpa hörlurar som har sin egen volymkontroll, inställningen av volymen på detektorn kanske inte är tillräcklig för att passa hörlurarna. Jag har använt detektorer som har varit så högljudda trots att volymen stått på lägsta nivån, att jag har fått tejpa över högtalaren för att få en acceptabel ljudnivå. Så ljudkontroll på hörlurarna är en bra ide. Speciellt om du ska använda hörlurarna på flera olika modeller av metalldetektorer.

Vanliga frågor när du ska köpa Hörlurar för metalldetektor.

🔈 Hur låter de? ganska viktigt om du ska kunna hitta dina fina fynd.

🔈 Hur bra är dom på att eliminera yttre ljud? Så signalen slipper bli överröstad av vågor, vind eller trafik.
🔈 Hur bra passar och känns hörlurarna? Det brukar bli många timmar som dom ska sitta på.
🔈 Är dom tåliga? Det kan ju vara både skitigt och blött när du är ute så det är bra om lurarna är lite härdiga och hållbara.

Fler bra Hörlurar hos AMAZON & ZEEJUU

detektorist-på-strand Hörlurar metalldetektor