Metalldetektorfynd medeltida ring

Medeltida ring hittad i Robin Hoods Sherwood skogen.

En medeltida ring som kan vara värd 70,000£ hittades av en metalldetektorist i den klassiska Sherwood skogen i Nottinghamshire. Skogen ska enligt legenden ha varit Robin Hoods hemvist. Robin Hood som tog från dom rika och gav till dom fattiga.

Metalldetektorfynd av medeltida ring

Det var Mr. Mark Thomson som var ute med sin metalldetektor och efter 20 minuter fick han en signal som blev det stora fyndet i hans liv. Han trodde att det var ett mynt som någon tappat, men fick en smärre chock när det visade sig vad han funnit. Han har bara varit detektorist i ett drygt år men har redan haft turen att göra ett riktigt klipp.

”Om det visar sig att ringen är lika värdefullt som vi tror att den kan vara, skulle det helt förändra mitt liv” säger Mark. ”Jag hyr just nu och jag skulle gärna vilja köpa ett hus eller flytta till något bekvämare.”

Metalldetektorfynd medeltida ring

Ring av Guld och Safir

Ringen är av guld och har en blå safir. Den är graverad med ett spädbarn (Kristus) på ena sidan och ett kvinnligt helgon på den andra.  Ringen dateras av experter till 1400 talet. En liknande ring kan ses på avbildningar av ärkebiskopen av Canterbury, William Whittlesey, som dog 1374.

Värd 70.000 £

Thomson rapporterade fyndet och genom britternas system för fynd med metalldetektor så skickades ringen till British Museum för undersökning. Auktionister som har tittat på ringen har kommit fram till att ringen kan vara värd allt från 20,000£ till 70,000£.

När undersökningarna är klara får museer erbjudande att köpa ringen och Thomson får belöningen som upphittare.

Vill du också göra en unik upptäckt eller hitta en försvunnen skatt med en metalldetektor? Hitta lämplig metalldetektor här.

Läs mer på Dailymail