Neodymmagnet Gratis

Gratis Neodymmagnet!

Vill du ha en gratis Neodymmagnet som du kan använda till ditt magnetfiske eller till andra hobbyprojekt?

Så här enkelt får du en Neodymmagnet GRATIS.

Har du nån gammal hårddisk liggande som du inte använder längre? Eller en som har pajat och inte kan användas. Då kan du få tag i ett par bra gratis magneter. Gratis neodymmagneter, det är inte illa. En annan fördel, om du vill ha lite sekretess, är ju att ingen kommer att kunna läsa av innehållet på disken sedan du har skruvat itu den.

Inuti varje hårddisk finns det nämligen bra magneter som du ganska lätt kan ta ur. Allt du behöver är en skruvmejsel eller Torx mejsel och kanske en tång. Det kräver lite pillande men är lätt att göra.

Neodymmagnet Gratis

Enkel att få ur

Skruva bara ur alla skruvar som håller fast metallplattan på hårddisken. Några skruvar brukar sitta dolda under klisterlappar på plattan, Ibland har tillverkaren några egna speciella skruvar för att hindra att den blir öppnad. Det är ju inte meningen att man ska kunna öppna den helt av misstag eller nyfikenhet och därmed förstöra den. Om det är skruvar som du inte har mejsel till får du borra eller bryta. Sen kan du ta bort plattan och öppna disken.

 

2 Gratis magneter i varje

Harddrive-Neodymmagnet

Det sitter 2 magneter i varje hårddisk, en på ovansidan och en under läsarmen. Det finns exemplar med bara en magnet också men för det mesta är det två. Den första är enkel att ta bort. Den är bara att lyfta bort, med ett par skruvar som behöver tas bort. Den undre kan vara lite värre. Du behöver kanske bryta loss den rörliga armen som läshuvudet sitter på och skruva ur ett par skruvar till. Men sen är det bara att plocka ur den.

Magneterna sitter fast på en bit metall och är svåra att få loss från metallbiten. Det är inte omöjligt att få loss magneten helt från metallen. Det finns några metoder du kan prova. Att böja metallbiten med en tång eller att värma upp den över ett ljus och sedan snabbt kyla av den, kan också få magneten att lossna.

Försiktig med Neodymmagneterna

Kom bara ihåg att neodymmagneter är sköra och spricker lätt sönder. Du kan använda magneterna som dom sitter på metallplattan. Då riskerar du inte att bryta sönder dom. Även i DVD spelare finns det små magneter som du kan pilla ur.

Sätt fast flera stycken i rad och bygg ett set för magnetfiske. Limma magneterna på baksidan av en plastbit så kan du göra en nyckel eller knivhållare. Eller sätt upp dom som verktygshållare i garaget.

Här är en film som visar på ett bra sätt hur man gör, och hur starka magneterna är.