Vattentät Pinpointer – Dykning

Använda vattentät pinpointer

I vattenlinjen och några meter ut från stranden, är där dom flesta saker tappas och kommer bort i vattnet. Det är också där som det har letats minst, med metalldetektor eller bara på måfå. På stranden däremot kan det ha varit många som har letat med metalldetektor, även om det jämfört med andra länder inte är så många i Sverige som går med detektor ens på stranden.

dykare med vattentät pinpointer

Massor med fina fynd

Det betyder att det är stor chans att finna massor av intressanta fynd i vattenlinjen om du har lite utrustning. Ringar, halsband, smycken och mynt är inte ovanligt att du kan hitta just där. Läs: 10 Tips på hur du använder Metalldetektor under vattnet.

Att söka i vattnet med vanlig metalldetektor

Dom flesta metalldetektorer har en sökspole som kan sänkas ner en bit i vattnet. Det ger dig möjlighet att söka ner till åtminstone 50-60 cm under vattnet. Men var försiktig, blöt inte ner elektroniken i boxen då kan den gå sönder helt. Du får kolla i din manual vad som gäller för din detektor och hur djupt den sänkas ner. Vill du vara helt säker så köp en detektor som är vattentät.


Garrett Ace Apex

Den helt nya Garrett Apex Multi Flex detektor som låter dig ändra frekvenserna. Har allt du kan önska och lite till.


QUEST Q30

QUEST Q30 är vattentät till 5 meter och har manuell eller automatisk markbalans. Lika bra på land som i vatten.


Detektor för Cyklop och snorkel

Du behöver inte ha en fullstor metalldetektor för att kunna leta på grundare vatten utan kan börja med en mindre vattentät metallsökare eller en pinpointer. Då kan du lätt, med cyklop och snorkel söka av hela strandkanten och även lite djupare vatten.

Här är en sida om att Köpa Pinpointer. Där finns flera modeller som är vattentäta och lämpliga att söka med på grundare vatten. Nu är en pinpointer inte konstruerad för att ha någon stor räckvidd eller sökyta men det fungerar om du ska söka på en liten yta åt gången. 

Få semestern betald med en vattentät pinpointer

Om du har tänkt dig att snorkla lite på semestern och bättra på reskassan så är det absolut ett bra alternativ med en pinpointer. Kolla upp bara hur vattentät den är först så den inte pajar om du kommer för djupt. 

Det finns ju även metallsökare som är ett mellanting mellan pinpointer och vanlig metalldetektor. Lite större och rejälare att hålla i än en pinpointer och söker på en större yta. Sådana modeller finns det både billiga och lite dyrare som passar till dykning och sökning på grundare vatten.

Små och smidiga som dom är så kan du alltid ha den med i din strand packning, eller när du åker på semester. 

Fler Vattentäta Pinpointer