Är guld magnetiskt

Är guld magnetiskt?

Många undrar Är Guld magnetiskt? Nej tyvärr är det inte det. Det finns naturliga guldlegeringar som är aningen magnetiska men det är försumbart.

Det vore fint om rent guld vore magnetiskt, det skulle underlätta letandet oerhört om man kunde leta med en magnet.Dock förekommer guld ofta ihop med svartsand som är magnetisk.

Så om man har en skål med svartsand och guld kan man separera svartsanden från guldet med en magnet. Det är ju oftast så att guldkornen är så små att det är en lite svår metod men i teorin ska det fungera. Läs mer om Metalldetektor för Guld

Är Silver magnetiskt?

 Nej tyvärr är det samma sak med Silver den är inte heller magnetisk. När det gäller gamla mynt så är en del magnetiska. Det finns mynt av många olika metallblandningar och legeringar, så där får man prova sej fram.

 

Försvunna skatter i Sverige

Prova att sätt en magnet på en stark lina och kasta den i vattnet vid en strand eller under en bro. Detta är så kallat magnetfiske, Är guld magnetiskt magnet för magnetfiske garanterat napp och inget fiskekort behövs. Det är ett lite annorlunda sätt att leta efter försvunna skatter i Är guld magnetiskt myntfynd magnetfiskeSverige. Se till att ha en stark magnet och en stark lina, det kan bli mycket tunga napp. Magnetfiske är ganska populärt i en hel del länder och det finns en del kul videor på youtube.

 

Här är t.ex en Engelsman med för mycket fritid Andy Baines metal detecting and magnet fishing

Posted in blog, Uncategorized
Taggar ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

11 − 7 =